press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/17

Poëtische 

rimpelingen

​Stadsbibliotheek Elsschot zette mee haar schouders onder Citaat op Straat en werkte een uitermate boeiende en gevarieerde wandeling uit. Rederijkers en inwoners van Linkeroever Remi D’hamers en Ady Laforce baseerden zich op de straatnamen en de stoeptegels voor het ontwikkelen van een literaire wandeling. Deze wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Vertrekplaats is de voetgangerstunnel op Linkeroever. 


Gedichten en teksten van onder andere Frederik Van Eeden, Paul Van Ostaijen en Louis Paul Boon passeren de revue tijdens deze boeiende en amusante wandeling. Gitarist Marcelo Antonio Moncada ondersteunt de teksten met een streepje muziek.

De wandeling is enkel op reservatie te boeken (niet tijdens de winterperiode) voor groepen van minimum 15 personen en kost 2 euro per deelnemer. Voor boekingen kunt u terecht bij de Stadsbibliotheek Elsschot. Opgelet: dit is tijdelijk niet mogelijk omwille van de coronamaatregelen. Bijkomende vragen kunt u voorleggen aan Remi D'hamers via remi.dhamers@skynet.be.

Wandelingen uit het boek

In het wandelboek 'Citaat op Straat' vindt u 5 literaire wandelingen terug, variërend in lengte van 2,4 tot 6,5 kilometer.

Hieronder vindt u alvast alle locaties van de citaten terug. De precieze routes van de wandelingen zijn opgenomen in het boek.

Locaties citaten voor website.jpg
A+.jpg