Wandelingen

Verzet uw zinnen op Linkeroever

Poëtische rimpelingen

Stadsbibliotheek Elsschot zette mee haar schouders onder Citaat op Straat en werkte een uitermate boeiende en gevarieerde wandeling uit. Rederijkers en inwoners van Linkeroever Remi D’hamers en Nicky Brabants baseerden zich op de straatnamen en de stoeptegels voor het ontwikkelen van een literaire wandeling. Deze wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Vertrekplaats is de voetgangerstunnel op Linkeroever.

Gedichten en teksten van onder andere Frederik Van Eeden, Paul Van Ostaijen en Louis Paul Boon passeren de revue tijdens deze boeiende en amusante wandeling. Saxofonist Marcelo Antonio Moncada ondersteunt de teksten met een streepje muziek.​De wandeling is enkel op reservatie te boeken (niet tijdens de winterperiode) voor groepen van minimum 15 tot maximum 20 personen. Prijs op aanvraag.

Tegelwandelingen

In onze nieuwe infobrochure zijn 4 wandelingen uitgestippeld – één per zone – die u telkens langs al onze tegels in de betreffende zone voert.

Aan de hand van de brochure krijg je informatie van de tegels die je onderweg passeert aangevuld met foto’s en leuke weetjes.

De wandelingen uit het boek

In het wandelboek ‘Citaat op Straat’ vindt u 5 literaire wandelingen terug, variërend in lengte van 2,4 tot 6,5 kilometer.

Hieronder vindt u alvast alle locaties van de citaten terug. De precieze routes van de wandelingen zijn opgenomen in het boek.

Wandelingen boek Citaat op Straat

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, aanvaardt u het gebruik van cookies.